Konkretnie odpowiadając nie wiem jakie jest dopuszczalne ale w naszym aucie na biegu jałowym przy rozgrzanym oleju jest 2 bary i to jest stanowczo za dużo.
Mam to samo. Motor zakuty, ale póki co seryjne turbo. Nie wiem, czego się spodziewać po tak wysokim ciśnieniu ?
Zastanawia mnie jednak fakt, iż skoro oryginalny zestaw FP posiada restryktor, rzekomo ograniczajacy ciśnienie oleju do 70 PSI, to chyba problem zbyt wysokiego ciśnienia powinien być pod kontrolą?
Jasne, ze tak.
Poza tym, na wykresie zamieszczonym przez FP widac, ze cisnienie na dolocie do turbiny wynosilo 46.9 PSI, czyli 3.23bar.
Restryktor był zamontowany ( specjalnie pytałem mechaników kilka razy czy napewno wszystko było poprawnie zamontowane - podobno sprawdzili wszystko kilka razy z instrukcją w ręku).
Napisałem specjalnie że 2 bary są na rozgrzanym oleju ponieważ jest różnica 4 barów między zimnym a ciepłym. Przy wysokich obrotach ciśnienie skacze jeszcze wyżej.
Czemu nie dział jak powinno - nie mam pojęcia (zakładając że podłączenie było poprawne).
Turbina nie jest już nowa może restryktor był wadliwy a może jescze inna przyczyna???????
_________________ 1/4 ET 11,308
1,47,035 Tor Poznań
przemo, ja wiem, ze to byloby troche roboty, ale pogadaj z Konradem, i sprawdz ten restryktor - podlaczcie go pod jakies cisnienie, manometry i bedziesz wiedzial, czy to jego wina.
Poza tym, zwroc uwage, ze 70psi, a do tylu ogranicza cisnienie, to po naszemu 4.82 bar.
Z powyzszego, JA rozumiem, ze do takiej wartosci cisnienie jest dopuszczalne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum