Wysłany: Sro Mar 10, 2010 10:02 pm
w gr.N AYC byl stosoway (E8 MR) i ogolnie chwalony lecz bardzo awaryjny i z tego powodu zosta zastapiony szpera . Tak wiec nie demonzujcie AYC poniewaz to nie oglupiacz ,a element sluzacy do szybszego przemieszczania sie
Pomógł: 9 razy Wiek: 27 Dołączył: 05 Lip 2007 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 10:29 pm
Glaniu, możesz sobie i teraz zbudować N-kę z AYC, konkretnie musi być to GSR w wersji domestic. Niemniej nie ma na rynku inie było kontrolera dyfrów do Evo 9 obsługującego aktywny tyny dyfer i zgodnego z grupa N, a na serii to porażka. Natomiast do Evo x są/będą takie i sam jestem ciekaw czy ktoś spróbuje tej opcji.
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 8:24 am
Azrael, w czym przejawia sie ta ułomnaosc seryjnego softu ?
Wiem, ze do centralnego tez uzywa sie innych komputerow ,ale na czym polega roznica w dzialaniu?
Pomógł: 9 razy Wiek: 27 Dołączył: 05 Lip 2007 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 9:18 am
Pierwsza i podstawowa jest taka że seryjny jest pomyślany pod seryjne auto, bez anti lagów, wyczynowych opon, zawiasu, kierowcę amatora itp. reaguje zecydowanie zbyt wolno dla rajdówki i nie do końca tak jakby rajdowcy chcieli. Druga ułomność to brak możliwości zmiamy ustawień. A potem inne: brak możliwości zblokowania na 100% w razie awari półosi/dyfra, oszczedne względem zużycia dyfrów oprogramowanie nie używające duzych ciśnień hydrauliki i nie reagujące agresywnie na duże uślizgi samochodu.
Jest prawdopodobnie fajny komputer obsługujący AYC w E9 ale do wyścigów, nikt w PL nigdy nie miał niestety, a okazje do potestowania jakoś umknęły.
chłopaki ja chce tylko sprzedać
Aktywne nie szperują juz przy większych momentach i w dodatku są awaryjne( rozlatują sie mechanizmy różnicowe)
Dlatego lepszy jest pasywny...
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 12:56 pm
Panowie nie ma działu dla nowicjuszy, więc zapytam tu, podłączając się pod temat dyfrów. Generalnie moim marzeniem jest RS, więc dyfry pasywne - czy ja dobrze myślę, że amerykańskie wersje evo są (nie posiadając aktywnych dyfrów) bardziej zbliżone do RSa niż wersje z AYC? Jak jest z porównaniem dyfrów centralnych w RS i US spec?? Czy to też jest to samo?
I drugie pytanie - czy zarówno RS jak i US nie posiada seryjnie kompletnie żadnych szper???
Wiek: 28 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 730 Skąd: z kosmosu
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 1:07 pm
nuri napisał/a:
dyfry pasywne - czy ja dobrze myślę, że amerykańskie wersje evo są (nie posiadając aktywnych dyfrów) bardziej zbliżone do RSa niż wersje z AYC?
Tak , RS i US ma z tylu dyfer pasywny ze szpera plytkowa co za tym idzie nie posiada AYC ani S-AYC.
nuri napisał/a:
I drugie pytanie - czy zarówno RS jak i US nie posiada seryjnie kompletnie żadnych szper???
Posiada! z przodu kazde evo 9 (RS,US,GSR EU) ma cos w rodzaju torsena , a z tylu RS i US maja jak wczesniej napisalem szpere plytkową. No i centralny ACD z 3 trybami pracy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum