evo.org.pl Strona Główna evo.org.pl
Forum Miłośników Mitsubishi Lancer Evolution

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Kraków
Autor Wiadomość
Paweł_BB 
Forum Guru

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 5:03 pm   

2 tygodnie temu na TVN 24 był program dokumentalny o Cyganach, jakiś dziennikarz chyba Rumuński pracujący w Europie zachodniej zajął się tematem i śledził grupki Cyganów bodaj w Madrycie i Rzymie, współpracował z Policją itp. Pokazywali jak Cyganie zajmują się żebraniem zbierając nawet kilkaset Euro dziennie oraz kradzieżami zwłaszcza przy bankomatach - wtedy nawet kilka tysięcy Euro mogli zarobić w jeden dzień! W tych krajach dzieci do lat 13 nie są karane więc takie dzieci wykorzystywało się do tych kradzieży. Na koniec programu dziennikarz pojechał do Rumunii i pokazali dosłownie pałace wybudowane za kasę skradzioną w Europie Zachodniej !!!! gadali z jakimś tam szefem jakiejś społeczności i potwierdził że całe rodziny wyjeżdżają na zachód kraść przez kilka lat i potem stawiają pałace... Pomiędzy pałacami nawet drogi nie było tylko błoto i syf bo przecież Pańśtwo jest biedne.

banzajek 
Profi

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 5:08 pm   

... i między innymi ciężko ich darzyć zaufaniem,ale nie ma co się nakręcać. I tak nie uda się ich wszystkich deportować...no chyba że się uda ;D

Lancer Evo X GSR

jazel 
Profi

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 6:25 pm   

Ale nie trzeba daleko szukac...
Jak chodzilem do podstawowki w Opolu sam bylem swiadkiem jak zebrajaca Romke/Cyganke zgarniala nowa eSka. Pewnie odwiozla ja do jednego z tych wlasnie zameczkow w okolicach Opola. Na cmenatrzu nagrobki maja wielkosci garazu na tira, albo wiejskiego kosciolka. Nosza sie w tym zlocie, futrach 10 letnie malolaty, a od poniedzialku stare ciuszki i "daj na bulke"...

Tez rasista nie jestem, ale Romowie mi strasznie na nerwy dzialaja. Jakis czas temu mama chciala dac dwa zlote "takiej" i stracila caly portfel...

Ale druga strona medalu jest taka, ze na nas tak samo patrza w bogatszych krajach, jedynie nie wyrozniamy sie kolorem skory i to troche pomaga...

Trzeba by chyba posprzatac w tym temacie, huh?

uszaty69 
Wspierający forum

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 6:45 pm   

autor nic nie wspominał o czyszczeniu :D

RED ChlapTouch POWER :twisted:

vitokrk 
Profi

Wysłany: Czw Sie 05, 2010 11:45 pm   

ledwo odebrałem dowód i znowu mi zabrali, ale dzisiaj już ich poniosło, ponad godzinę nas trzymali, nawet telefony sprawdzali.

gr1zly 
Forum Expert

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 7:37 am   

gdzie was dopadli?

z tego wynika, ze w czwartki evo sie nie powinno jezdzic, a na dodatek ten weekend to jest weekend bez ofiar wiec policji bedzie na drogach full...

Sprzedam:
Szpera przód Ralliart N-grupowa Evo X

vitokrk 
Profi

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 8:40 am   

na Piłsudskiego, za wydech mnie nie dorwali bo jak ich widziałem to zgasiłem silnik, tablicy z przodu nie miałem bo mi ją ktoś urwał, co było bardzo wyraźnie widać i na zderzaku i na tablicy. O ile nie mam pretensji o zatrzymanie dowodu to sposób jego zatrzymania był już mega przesadą, rewizja na oczach kilkuset ludzi przy pomniku Piłsudskiego, chamskie docinki i rzucenie telefonów na maskę to chyba nie pasuje do normalnej kontroli drogowej. I potem się dziwić, że ludzie agresywnie do nich podchodzą....

Pyzo 
Początkujący

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 8:54 am   

vitokrk napisał/a:
na Piłsudskiego, za wydech mnie nie dorwali bo jak ich widziałem to zgasiłem silnik, tablicy z przodu nie miałem bo mi ją ktoś urwał, co było bardzo wyraźnie widać i na zderzaku i na tablicy. O ile nie mam pretensji o zatrzymanie dowodu to sposób jego zatrzymania był już mega przesadą, rewizja na oczach kilkuset ludzi przy pomniku Piłsudskiego, chamskie docinki i rzucenie telefonów na maskę to chyba nie pasuje do normalnej kontroli drogowej. I potem się dziwić, że ludzie agresywnie do nich podchodzą....

masakra... za co tym razem dowod wzieli? pamietaj o moim PW w razie problemow ;)

edit: dojrzalem na obrazku ;)

sqell 
Starszy User

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 9:06 am   

vitokrk, teraz już wiesz jak ciężkie jest życie gangstera w Krakowie :mrgreen: :razz: :mrgreen:

Brat do mnie dzwonił wczoraj tak kolo 23 i się pyta czy nie wiem czemu niebieskie robocopy pozamykały wszystkie wyjazdy z carrefour. Stał na orlenie i nie mógł się ruszyc w żadną strone. Dla mnie to już lekka paranoja.

- cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze

vitokrk 
Profi

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 9:26 am   

szkoda tylko, że starszy posterunkowy nie umie wyraźnie pisać "zjazd do miejsca pa... chyba miało być parkowania ale pomyślał i napisał pałowania(?) dorwali audi s3 i x5 z kwadratową tablica to nawet im do miejsca pałowania nie pozwolili jechać, laweta i ch*j kilka motorów tez już mieli. W ten sposób to oni tylko agresję wywołują u ludzi a nie uczą ich czegokolwiek, mi jakby pozwolił tablice przykręcić to bym był do nich pozytywnie nastawiony a tak maja wroga więcej.

sqell 
Starszy User

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 9:53 am   

Haha zawsze możemy jakąś demonstracje zmajstrowac. Oj biedni by byli ci policjanci. Może wtedy by się ogarneli.

vitokrk 
Profi

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 10:00 am   

No postawmy krzyż na środku bora, w sumie niedaleko muzeum lotnictwa więc będzie w dwóch tematach :mrgreen:

sqell 
Starszy User

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 10:05 am   

Taa a na patrole wokolo krzyża wyślemy naszych dziadków. W tym kraju nie ma większych kozaków niż horda rozwścieczonych emerytów. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

maciekha 
Profi

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 10:06 am   

Dobrze ze chca to ukrucic, mega bydlo w czwartki sie pojawia na ulicach i tyle!
Paly przeginaja pale , ale "pokrzywdzeni" tez prowokuja i sa sami sobie winni.
Ja autem z dzieciakiem balbym sie przejechac po opolskiej w czwartek, bo swiry robia wyscigi i slalomy miedzy innymi normalnie jadacymi autami.
Z reszta zwalczanie wieś-agro-tuningu niebieskie diody itd , jestem za.
Chyba sie starzeje :mrgreen:

Pyzo 
Początkujący

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 10:11 am   

vitokrk napisał/a:
szkoda tylko, że starszy posterunkowy nie umie wyraźnie pisać "zjazd do miejsca pa... chyba miało być parkowania ale pomyślał i napisał pałowania(?) dorwali audi s3 i x5 z kwadratową tablica to nawet im do miejsca pałowania nie pozwolili jechać, laweta i ch*j kilka motorów tez już mieli. W ten sposób to oni tylko agresję wywołują u ludzi a nie uczą ich czegokolwiek, mi jakby pozwolił tablice przykręcić to bym był do nich pozytywnie nastawiony a tak maja wroga więcej.

z jakiej okazji laweta? nie mozna auta w danym miejcu zostawic?

Odpowiedz do tematu