@evodziobak: przecież nie masz seryjnego Ecu, czy jeszcze masz ?
Nie mam seryjnego ale nie mam też zamontowanego czujnika, a ECU wie jakie jest IAT. Pokazuje jak podłącze laptopa. Muszę zapytać swojego tunera jak to jest rozwiązane.
_________________ Lepsza praca każdego to poprawa warunków życia wszystkich!
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 6:55 pm
TOMEKKK napisał/a:
Nie bierze. Bada tylko MAS Air flow
Ostatnio podpinałem się pod interfejs OBD2 uniwersalnym kabelkiem i dałbym sobie rękę uciąć, że mogłem odczytać temp. powietrza w dolocie. Z tego by wynikało, że czujnik jednak gdzieś musi być. Auto - Evo VIII EU seria.
nie ma takiego czujnika, wszystko jest badane przez przepływkę, jak odepniecie przepływke i sprawdzicie kody błędów to będziecie mieć błąd czujnika ciśnienia powietrza, błąd czujnika temp w dolocie i błąd przeplywomierza, po prostu komp estymuje temperaturę i ciśnienie w zależności od tego co odczytuje przepływomierz i tyle...
nie ma takiego czujnika, wszystko jest badane przez przepływkę, jak odepniecie przepływke i sprawdzicie kody błędów to będziecie mieć błąd czujnika ciśnienia powietrza, błąd czujnika temp w dolocie i błąd przeplywomierza, po prostu komp estymuje temperaturę i ciśnienie w zależności od tego co odczytuje przepływomierz i tyle...
A no właśnie. I to by potwierdzało moją teorię na temat błędu IAT który wyświetlał mi się podczas tych ostatich upałów. Info o temperaturze sprzed IC i to jeszcze niedokładne.
_________________ Lepsza praca każdego to poprawa warunków życia wszystkich!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum