evo.org.pl Strona Główna evo.org.pl
Forum Miłośników Mitsubishi Lancer Evolution

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Defi kontra reszta świata
Autor Wiadomość
banzajek 
Profi

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 9:02 am   Defi kontra reszta świata

W końcu dorosłem do zamontowania zegarów u siebie i staję przed pytaniem - JAKA MARKA? Czy defi naprawde jest tak dobre zeby tyle do nich dopłacać czy to raczej dobry lans i jest jakaś firma która oferuje (prawie) to samo za mniejsze pieniądze? Pomóżcie koledzy :)

Lancer Evo X GSR

usher 
User

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 10:21 am   

Wizualnie oraz co do dokładności pomiaru to samo ma STRI ( http://www.stri-racing.com ) ... jedyna różnica to centralka w Defi i związana z tym estetyka ( jeśli chcesz dać zegary luźno na środek deski to w STRI jednak będziesz miał trochę kabli ). Pojawia się też pytanie które zegary chcesz bo JDL w zestawach ma całkiem nie najgorsze te ceny ( znaczy się miało bo zerknąłem na stronę i widzę że znowu wskaźniki podrożały i osobiście w życiu tyle bym nie dał co teraz :roll: ) , nie wiem jak jest w przypadku jakiegoś zestawu STRI bo kupowałem pojedynczo, a niestety ktoś kto je załatwiał zrobił chyba sobie długi urlop albo olał temata ( btw sorry Poziek za brak odpowiedzi ale sam nie umiem uzyskać żadnego info :sad: ).

Reasumując polecałbym STRI :wink:

bodek 
Starszy User

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 10:53 am   

Defi są ok, ale greddy czy stri też robią robotę. Gdzieś chyba w zakupach grupowych były jakieś dobre taiwany.

PZDR

Bodek

P.S. Odezwijcie sie na PW, to pomoge w STRI.
Ostatnio zmieniony przez bodek Sob Sie 29, 2009 10:55 am, w całości zmieniany 1 raz  

JDL 
JDL-VTG mod

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 10:54 am   

usher, Podrożały tylko raz na przełomie roku, ze względu że Defi podniosło ceny, na niektóre produkty o 80%.

Teraz jest nowa seria Advance CR, która mogę zarekomendować
biuro@jdl-performance.com

tel. 022 812 04 69
tel. 022 884 38 25
tel. 0600 469 478

JDL
Dorodna 33
03-195 Warszawa

JED 
Uzależniony od forum

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 1:30 pm   

banzajek napisał/a:
Czy defi naprawde jest tak dobre zeby tyle do nich dopłacać

Chyba nie.
usher napisał/a:
JDL w zestawach ma całkiem nie najgorsze te ceny ( znaczy się miało bo zerknąłem na stronę i widzę że znowu wskaźniki podrożały i osobiście w życiu tyle bym nie dał co teraz :roll: )

No, ja tez tym razem nie dalem - kiedys kupilem do Sti, ale byla inna cena.
A dzisiaj wybralem STRI i zobaczymy.
JDL napisał/a:
Podrożały tylko raz na przełomie roku, ze względu że Defi podniosło ceny, na niektóre produkty o 80%.

Gdzie? Tylko w PL chyba, bo w USA jakos nie zauwazylem. :roll:
Jesli sie myle, prosze o przyklady.

GG: 3175906

Azrael 
Forum Guru

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 1:34 pm   

JED napisał/a:
Gdzie? Tylko w PL chyba, bo w USA jakos nie zauwazylem. :roll:
Jesli sie myle, prosze o przyklady.

Na pewno europejski importer podniósł ceny i tu niema nic do zauważania - odpowiedniego maila dostali wszyscy sprzedawcy Teina.

JED 
Uzależniony od forum

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 1:45 pm   

Azrael napisał/a:
odpowiedniego maila dostali wszyscy sprzedawcy Teina.

A sprzedawcy Teina sa zobowiazani sprzedawac Defi, czy jak?
Bo ja chyba nie rozumiem, co Tein ma do Defi.
Azrael napisał/a:
Na pewno europejski importer podniósł ceny

Jesli piszesz o Defi, to OK, ale "europejski importer Defi", to nie to samo, co "firma Defi", prawda?
Wiec cos tam do zauwazania jest.

Azrael 
Forum Guru

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 1:50 pm   

Cytat:
A sprzedawcy Teina sa zobowiazani sprzedawac Defi, czy jak?
Bo ja chyba nie rozumiem, co Tein ma do Defi.

Sorry pomyliło mi się, to ten sam dystrybutor. Tein jako firma dystrybuuje Defi.

JED napisał/a:
Jesli piszesz o Defi, to OK, ale "europejski importer Defi", to nie to samo, co "firma Defi", prawda?
Wiec cos tam do zauwazania jest.

Struktura jest taka - Defi dystrubuje Tein, kanałem na europę jest europejski Tein i oni podnieśli ceny jakoś w połowie grudnia. Dystrybutorzy Teina nie mogą kupować na innych rynkach nie oszukując swojego partnera handlowego więc w praktyce można przyjąć że ceny zostały podniesione efektywnie w całej Europie.

JED 
Uzależniony od forum

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 2:00 pm   

Azrael napisał/a:
Sorry pomyliło mi się

No problemo. ;)

Azrael napisał/a:
Struktura jest taka - Defi dystrubuje Tein, kanałem na europę jest europejski Tein i oni podnieśli ceny jakoś w połowie grudnia. Dystrybutorzy Teina nie mogą kupować na innych rynkach nie oszukując swojego partnera handlowego więc w praktyce można przyjąć że ceny zostały podniesione efektywnie w całej Europie.

I to jest wlasciwe wyjasnienie calej sprawy - domyslam sie, ze sprzedajacy nie musi sie zwierzac, jak to dziala, ale gdyby napisal jasno, ze dystrybutor, a nie producent podniosl ceny, to nie byloby tematu.

W sumie, to "fajne" sa te zawilosci: to pokazuje, jak jest d....y klient. :evil:

deus_vvv 
Forum Mod

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 2:08 pm   

Ja wczoraj zamontowalem zegary defi Advance CR zakupione u Daniela w JDL i wygladaja super pieknie sie komponuja z orygialnymi zgarami z X wieczorkiem wrzuce zdjecia.

TOMEKKK 
Wspierający forum

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 2:11 pm   

Co do Greddy to są bardzo niedokładne. STRi wydają się miec świetny stosunek ceny do jakości. Jeżeli komus nie zależy na marce, to w testach dokładności nieżle wypadają najnowsze... AutoGauge z serii SM. I tutaj nie mają konkurencji pod względem ceny. Miałem nawet w poprzednim aucie i były zaskakująco dokładne !

Mitsubishi Colt Evo
393 KM / 466 Nm by CS

JDL 
JDL-VTG mod

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 2:31 pm   

JED, Zdrożały wszędzie na świecie. My kupujemy zegary DEFI od europejskiego dystrybutora tylko w ostateczności.
Jeżeli sugerujesz się tym co widzisz na zawszonych amerykańskich stronach internetowych to po pierwsze nie zawsze cena jest aktulana o czym przekonuje się duża grupa naszych klientów chcąc zamówić - płacą online, za pare dni dostają e-mail że money back or order cancellation, bo cena nie ta. Po drugie dodaj 22% vat, dodaj cło, i już masz 30% extra. Wysyłka z US dla zegarów jest akurat niska ale też Ci wyjdzie ok. 5% ceny.

Dla przykładu wbiłem DEFI USA w google, pierwsze co wyrzuciło TEIN USA, amerykański dystrybutor DEFI na Ameryke Północną. Wziąłem dla przykładu pierwszy lepsze zegar z dobrze znanej serii BF
cena : 294 USD.
Jak dodam, cło vat i wysyłke to wychodzi ok. 1170 zł czyli o 70 zł więcej niż u nas. I masz zegar raczej nie w barach, tylko w jednostce używanej w US, i do tego gwarancje honorowaną tylko na terenie USA.

Wiem że można a właściwie można było wysłać jako gift, damaged, i uniknąć opłat. Ty jako osoba fizyczna możesz lub mogłeś tak zrobić ( bo teraz już raczej nie przejdzie ) lub będąc w US, przywieźć razem ubraniami w walizce. Ale nie znam firmy która mogłaby na wiekszą skale ściągać cokolwiek z poza UE i unikać opłat.

BTW deus_vvv, dostałem MMS, zegary wyglądją super.
biuro@jdl-performance.com

tel. 022 812 04 69
tel. 022 884 38 25
tel. 0600 469 478

JDL
Dorodna 33
03-195 Warszawa

Azrael 
Forum Guru

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 3:30 pm   

JED napisał/a:
W sumie, to "fajne" sa te zawilosci: to pokazuje, jak jest d....y klient. :evil:

Nie bardzo wiem co ma struktura sieci dystrybucyjnej danej marki do "d...a" klienta jak byłeś to łaskaw ująć.

Toma$ 
Forum Guru

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 4:09 pm   

miałem Defi i były super, teraz mam STRI i tez jest ok w sumie nie widze róznicy, podoba mi sie ze nie ma centralki bo była mi zbedna, jedyny minus stri to ze alarm to tylko lampka, nie ma sygnału dzwiekowego. W cenie jednego Defi + centralka mozna miec 3-4 zegary STRI.

uszaty69 
Wspierający forum

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 4:27 pm   

TOMEKKK napisał/a:
AutoGauge

ale AutoGauge robi straszną wiochę przy włączaniu...

RED ChlapTouch POWER :twisted:

Odpowiedz do tematu